Kjell Westö vaaleista ja maailman pelottavuudesta

Blogi – Blogg,Kirjoituksia – Texter,Yleinen

Voi vaikuttaa siltä, että maailmasta tulee päivä päivältä yhä käsittämättömämpi, järjettömämpi ja pelottavampi paikka. Kulunut viikko, jolloin sekä läntisen että itäisen naapurimaamme viattomat siviilit joutuivat terrorin kohteiksi, tuo sellaiset ajatukset mieleen. Ja muualla maailmassa, Lähi-Idässä, Välimeren huterissa pakolaisveneissä, eri osissa Afrikkaa, jatkuu syvä inhimillinen kärsimys, jolle ei loppua näy. Vaikuttaa siltä, että sekä kärsimys että väkivalta leviävät ja ovat läsnä lähes kaikkialla.

Maailma ei kuitenkaan ole käsittämätön. Se on monesti järjetön ja usein myös hyvin pelottava. Mutta ihmisen maailmassa on rakenteita, ja asioiden välillä on yhteyksiä, ja näihin rakenteisiin ja yhteyksiin voi vaikuttaa ja niitä voi myös muuttaa. Thomas Wallgren on ymmärtänyt tämän. Thomaksen agenda kaupunginvaltuutettuna on ollut hyvin laaja, mutta hänen jokaista aloitettaan leimaa syvä välittäminen lähimmmäisestä, ihmisestä.

Thomas vastustaa veroparatiiseja, mutta miten se liittyy hänen työhönsä hyvän vanhustenhuollon ja sairaanhoidon puolesta? Siten, että veroparatiisien olemassaolo ja se ahneus joka ajaa yksilöt ja yritykset ohjaamaan varojaan niihin, vie resursseja yhteisestä potista, jonka avulla rakennamme suojaverkot heille jotka suojaa tarvitsevat.

Thomaksen työ paperittomien hätämajoitustilojen puolesta kumpuaa samasta lähteestä kuin hänen työnsä hyvän vanhustenhuollon ja terveydenhuollon puolesta. Emme saa asettaa tukea ja suojaa tarvitsevia ihmisryhmiä vastakkain. Meillä kaikilla on samat perustarpeet ja meille kaikille kuuluu samat perusoikeudet. Thomas Wallgren tietää tämän.

Kjell Westö