Stadin demarit ovat tehneet jotain Suomelle uutta ja radikaalia. Asia selitetään seuraavassa tiedotteessa, joka lähti medialle tänään klo 17.33.

Tiedotteessa lainataan minua koska olen valtuustoryhmän strategiavastaava (yhdessä Pilvi Torstin kanssa). Todellisuudessa kyseessä on koko ryhmän saavutus:

Lehdistötiedote: Julkaisuvapaa heti

 SDP:N VALTUUSTORYHMÄ HAASTAA MUITA RYHMIÄ: NEUVOTTELUTAVOITTEET JULKI

 Helsingin sosialidemokraattinen valtuustoryhmä on yksimielisesti päättänyt julkistaa tavoitteensa kaupungin budjetti- ja strategianeuvotteluissa. Tavoitteet on hyväksytty eilen ja esitetty neuvotteluissa muille valtuustoryhmille. Nyt ne ovat kaikkien vapaasti luettavissa netissä demareiden blogissa.

 Poliittisia neuvotteluja on Suomessa tapana käydä salassa. Vain tulos on julkinen.

 ”Kertomalla avoimesti omista tavoitteistamme pyrimme tekemään politiikasta ymmärrettävää ja kiinnostavaa. Suomen politiikassa on vahva sopimisen perinne. Siinä on paljon hyvää mutta demokratian kannalta siihen liittyy myös ongelma. Jos kansalaiset eivät tiedä mitä eri ryhmät ovat ehdottaneet vaan näkevät vain tuloksen, joka on aina kompromissi, puolueiden väliset erot jäävät pimentoon neuvotteluhuoneen verhojen taakse. Seurauksena on vieraantuminen politiikasta,” toteaa valtuustoryhmän strategiavastaava Thomas Wallgren.

 – Julkistaminen ei ennakoi neuvottelutulosta eikä ryhmämme ratkaisua siitä olemmeko sovussa mukana vai ei. Muiden ryhmien tavoitteita emme tietenkään julkista, mutta emme panisi pahaksi jos hekin haluavat seurata esimerkkiämme, Wallgren jatkaa. ”Kyseessä on poliittisen kulttuurimme uudistaminen ajan haasteita vastaavalle tasolle.”

Neuvottelutavoitteet:

http://terveisiahelsingista.d-blog.fi/2015/03/12/sdpn-valtuustoryhma-vaatii-lapsikerrointa-kaupungin-budjettiin/

Lisätiedot:

Thomas Wallgren, thomas.wallgren@iki.fi